Постинг
26.10.2007 15:07 -
Гладът!
Автор: veskopetrov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4567 Коментари: 6 Гласове:
Последна промяна: 25.11.2011 12:21
Прочетен: 4567 Коментари: 6 Гласове:
0
Последна промяна: 25.11.2011 12:21
Гладът!
Причината да започна да пея в Хора на Варненските момчета бе гладът...
Един ден гледам Яйцеглавия тръгнал на някъде и бърза. Настигам го и му викам кво става, що не идваш да ходим на вълнолома, нали се разбрахме. Той..
Приятели този разказ се намира вече тук:
http://veskopetrov.com/?p=1013
Разчувствах се. Тъжно е и все пак ме настройва носталгично, връща ме към детството - моменти, когато съм си мечтала за нещо вкусно с месеци и все пак съм била някак щастлива...
цитирайНо така израстват добрите хора по тази земя, те са истинските двигатели на човешкия живот, защото знаят цената на хляба и солта, защото са разбрали основното в живота - бъди човек и ако трябва бъди добър до смърт!
цитирай
3.
анонимен -
Здрасти Веско !
30.10.2007 23:17
30.10.2007 23:17
Поздрави от Алата ! Аз съм от Бургас. Отраснах в близост до Морската градина- абе направо в нея си прекарах детството чудно и реших да те попитам описаните от теб "барабонки" дали не са познатите ми вкусни "джидживки" ? Дърветата стават за катерене, а плодът на външен вид.... си го описал :)))
Извинявам се, че се подписвам неблогната още, ама имало епидемия и чакам да проследя ремисията на болестта на някои майстори на словото!
Успехи и шедьоври желая !!!
цитирайИзвинявам се, че се подписвам неблогната още, ама имало епидемия и чакам да проследя ремисията на болестта на някои майстори на словото!
Успехи и шедьоври желая !!!
Радвам се да те чуя.
Трябва да е същото – “барабонки” във Варна, “джидживки” в Бургас. Когато са зелени, са хрупкави, почти безвкусни, но имат свеж, зелен дъх. Като узреят, добиват тъмен червенокафяв, близо черен цвят, почти само костилка и люспа, но аромата не може да се сбърка с нищо. Само внимаваш да не счупиш зъб.
Време е да си направиш блог. Ще ми е интересно да прочета спомени за Бургаската морска градина. А с финапите как бяхте там: http://www.tradewindsfruit.com/jujube_pictures.htm
На никого не мога да обясня какво точно е това. Може би разте в Гърция.
Поздрави и успехи!
цитирайТрябва да е същото – “барабонки” във Варна, “джидживки” в Бургас. Когато са зелени, са хрупкави, почти безвкусни, но имат свеж, зелен дъх. Като узреят, добиват тъмен червенокафяв, близо черен цвят, почти само костилка и люспа, но аромата не може да се сбърка с нищо. Само внимаваш да не счупиш зъб.
Време е да си направиш блог. Ще ми е интересно да прочета спомени за Бургаската морска градина. А с финапите как бяхте там: http://www.tradewindsfruit.com/jujube_pictures.htm
На никого не мога да обясня какво точно е това. Може би разте в Гърция.
Поздрави и успехи!
По-късно разбрах, че плодовете му били сред любимата храна на йогите. :-)))
цитирайmem написа:
По-късно разбрах, че плодовете му били сред любимата храна на йогите. :-)))
и аз съм израснал в морската градина. веднъж като се прибрах в къщи заявих, че съм ял и не съм гладен. сещате се какво съм обяснил, че ми е била храната. получих порция присмех и строг тон да сядам да ям ,,истинска храна,,.
джидживки, хинап-да. ама барбонки казваме на един заешки продукт, дето не се яде :)
Търсене
За този блог
Гласове: 5780
Блогрол